Konfirmation

KONFIRMAND I Gundsømagle kirke
Gundsømagle Kirke danner hvert forår ramme om konfirmationer for de unge på 8. klassetrin. For at komme til den store dag og blive konfirmeret skal konfirmanden have modtaget konfirmationsforberedelse hos sognets præst. Man behøver ikke være døbt for at komme til undervisningen, men man skal så døbes undervejs for at kunne blive konfirmeret.

Indskrivning
Indskrivningen til konfirmationsforberedelsen med henblik på at blive konfirmeret næste år i 2025 sker via kirkens hjemmeside. Den 1.april åbnes der op for mulighed for elektronisk indskrivning til konfirmandforberedelse med henblik på konfirmation næste år. Konfirmationer vil de kommende år ligge sidste lørdag i april og første lørdag i maj  kl. 10.00 og 12.00. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte præsten på 46 73 13 93 eller pr. mail bi@km.dk.

Tryk på dette link for tilmelding: https://forms.churchdesk.com/f/cddlqdkCjH

Tilmelding for konfirmander fra Hedevang Fjordskolen sker via skolens kontor. 

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Gundsømagle Kirke er for alle der ønsker at blive konfirmeret, men også for alle dem som måske ønsker at blive konfirmeret, det er for døbt og ikke døbte, og foregår fra sidst i august frem til Konfirmationsdagen.

At ”gå til præst” vil sige, at vi mødes en gang om ugen, i Sognegården, hvor præst i samarbejde med konfirmander gennem samtale giver konfirmander indsigt i den kristne tro. Vi taler om troens store spørgsmål, om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 8 højmesser om søndagen op til din konfirmation, så du lærer gudstjenesten at kende.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationen i Gundsømagle Kirke går præsten og konfirmanderne ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til konfirmanderne.

Selve konfirmations ritualet foregår oppe ved alteret, hvor konfirmanderne først skal sige trosbekendelsen sammen, dernæst skal de svare bekræftende på at de gerne vil konfirmeres i den kristne tro, for til sidst at knæle for at blive velsignet. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, som bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.Når alle er blevet konfirmeret, sætter konfirmanderne sig tilbage på deres plads, hvorefter vi alle beder ”fadervor” i fællesskab. Resten af gudstjenesten sidder konfirmanderne nede på deres plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden